Bölcsődénk Bemutatkozása

 
A 2019. április 29.-én nyitotta meg kapuit Jászfényszaru első bölcsődéje.
Az új három csoportos bölcsőde Jászfényszarun, a Kossuth Lajos út 2. szám alatt, a régi óvoda helyén található. Az új épület elrendezését tekintve, két funkcionálisan elkülönülő épületszárnyból áll. Az utcával párhuzamosan találhatóak az üzemeltetéshez kapcsolódó helyiségek, míg a merőleges épületszárnyban a három csoportszoba és kiszolgáló helyiségei kaptak helyet. Megérkezve az épületbe egy előtérbe lépünk, innen nyílnak a szülői-, akadálymentes- és vendég gyermekek mosdói. Az épület utcával párhuzamos szárnyában találjuk az bölcsődevezetői irodát, a kisgyermeknevelői szobát valamint a hozzájuk kapcsolódó teakonyhát, öltözőket, mosdókat és irattárat. Ennek a szárnynak a folytatásában, találhatóak az épület fenntartásáért felelős helyiségek, a főzőkonyha, a mosoda, élelmezésvezetői iroda, valamint a külső bejáratú gépészeti helyiség. Az épület másik épületszárnyába kerültek a gyermekek gondozására fenntartott helyiségek, ahol három játszószoba került kialakításra. Mindegyik játszószobához kapcsolódik egy-egy gyermekmosdó és játéktároló. A játszószobák mindegyikéhez kapcsolódik  fedett terasz, melyekkel közvetlen kapcsolatban áll a játszóudvar. Az udvarhoz kapcsolódóan az épülettel egységben került kialakításra egy kerti játéktároló, valamint egy kerti gyermekmosdó. 
Az engedélyezett férőhelyek száma 36 fő. A kisgyermekek ellátása 3 csoportszobában történik, melyet csoportonként 2 kisgyermeknevelő és 1 dajka lát el (bölcsődéinkben dolgozó minden kisgyermeknevelő szakképzett, a dajkák bölcsődei dajka képesítéssel rendelkeznek).
Bölcsődénk önálló konyhával rendelkezik, amely a bölcsődébe járó gyermekek étkeztetését látja el. Kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával, korszerű konyhatechnológiai eljárásokkal készítik az ételeket szakácsaink (2 fő). A bölcsődés korosztály számára megfelelő tápanyagbevitel megtervezését dietetikus élelmezésvezetőnk végzi.


 
Mester Ágota
Bölcsődevezető

Bölcsődénk filozófiája

„Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.”

Rudolf Steiner